نگین دندان

نگین دندان

 

نگین دندان:

 

یکی دیگر از موارد زیبایی در دندان پزشکی استفاده از نگین دندان میباشد که این  نگین‌ها از جنس طلا، نقره، پلاتین، کروم، کریستال‌های مصنوعی و یا الماس می‌باشند که بسیار ریز و براق هستند.و چسباندن ان هیچ احتیاجی به تراشیدن دندان افراد ندارد که در این صورت هیح اسیبی به دندان وارد نمیشود

 

و هم چنین در هر زمانی که از نگین دندان خود به هر دلیلی خسته شدید یا ناراضی بودید دندان پزشک شما به سادگی قادر به  برداشتن ان میکند 

 

و هم چنین لازم به ذکر است که هزینه نگین دندان بسته به نوع نگین مورد انتخابی شما متغییر میباشد وهمچنین این را هم بدانید که اگر قصد انجام کاشت نگین دندان  را دارید حتما این کار را به دست دندان پزشک  خود بسپارید وهرگز عمل کاشت نگین خود را در مراکزی مثل بعضی از سالن های ارایشی که تبلیغ این کار را می کنند انجام ندهید زیرا دراین شرایط اسیب رسیدن به دندان شما بیشتر میشود.زیرا احتمال پوسیدگی دندان براثر نصب نامناسب در این مراکز زیبایی دو چندان می باشد

 

پس در نتیجه حتما هم برای نصب نگین دندان  و هم برای برداشتن نگین به دندان پزشک خود مراجعه کنید زیرا پس از برداشتن و یا افتادن نگین دندان کمی زبری احساس میشود که این زبری توسط دندان پزشک صیقل  و برطرف می شود

 

کل پروسه ی انجام کاشت نگین دندان معمولا 10الی 15 دقیقه به طول می انجامد و حتما در حین این کار از پزشک معالج خود بخواهید که از سوراخ کردن و یا تراشیدن مینای دندان شما اجتناب کند.

 

کاشت نگین دندان معمولا بر روی دندان های قدامی (جلویی مرکزی ویا کناری ویا نیش)صورت میگیرد و در این میان بعضی از دندان پزشکان توصیه می کنند  که کاشت نگین دندان بر روی دندان سالم انجام نشود زیرا اگر بعدها فرد خواست نگین دندان خود را بردارد اسیبی به دندان سالم وارد نشود و این دسته از پزشکان معتقدند هستند که کاشت نگین روی دندان های که نیاز به ترمیم دارند منطقی تر است.(ودر مقابل بعضی از دندان پزشکان نظریه بالعکس این نظر دارند)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

مراحل  کاشت نگین دندان درمطب:

 

در کاشت نگین , داشتن تخصص و هم چنین چگونگی کار گذاشتن ان اهمیت زیادی دارد ابتدا دندان را به وسیله مواد مخصوص(خمیر بدون فلوراید) تمیز می کنند .

 

محل قرارگیری نگین روی دندان مورد نظر را با اسید فسفریک 37٪ برای حدود 20-30 ثانیه برای افزایش چسبندگی آغشته می کنند (که حتما قبل این کار دندان را  باید کاملا خشک کنند)

 

و بعد از ان یک عامل اتصال (باندینگ)روی محل مالیده می شود و سپس نور درمانی را به مدت 20 ثانیه انجام می دهند.

 

 و در این فاصله مقداری کمی از کامپوزیت روی سطح دندان گذاشته  ونگین را  روی مرکز کامپوزیت قرار می دهند (والبته در این حین به بیمارهم اجازه داده می شود که با اینه ایی که در دست دارد موقیعت نگین خود را انتخاب کند و نظر بدهد.)

 

و سپس با نور درمانی مجدد کامپوزیت به مرحله سخت شدن وارد می شود.

 

ودر اخر هم مینای دندان با درمان موضعی فلوراید ترمیم میشود.

 

برداشتن نگین دندان در مطب:

 

این را هم در نظر داشته باشید ,همان طور که برای کاشت نگین باید نزد دندان پزشک بروید، برای برداشتن نگین  دندان هم نیز باید همین کار را بکنید و خودتان به هیچ عنوان اقدام به برداشتن نگین دندان نکنید.

 

دندان پزشک  در حین عمل برداشتن نگین از روی دندان، اگر متوجه اسیب روی دندان شود سریعا به ترمیم ان می پردازد و محل بعد از برداشتن نگین وسطح دندان را کاملا تمیز کرده و هر گونه مواد چسبنده رااز روی آن پاک می کند .

 

. لازم به ذکر است حتی اگر به هر دلیلی  نگین دندانی شما کنده شود باید برای ترمیم دندان و یا جلا دادن آن نزد دندان پزشک بروید. و در غیر اینصورت سطح دندان محل خوبی برای چسبیدن مواد غذایی و رشد باکتری ها شده و مینای دندان شما تحلیل رفته و در نهایت دندان شما پوسیده می شود.

 

جالب است بدانید بعد از حذف نگین  هم می توان ازیک  روکش پلاستیکی استفاده کرد تا مواد غذایی به سطح دندان نچسبند.

 

و این را هم بدانید که این کار نیاز به سوراخ کردن دندان ندارد و با چسب مخصوص به راحتی نصب می شود و برداشتن آن نیز به سادگی انجام می شود. و همچنین فلوراید می تواند به بازسازی مینای دندان شما کمک نماید.

 

 

 

مراحل کاشت نگین دندان در خانه :

 

1.وسایل مورد استفاده را فراهم کنید

 

شما در این مرحله به تعدادی نگین ,چسب برای چسباندن احتیاج دارید که این وسایل مورد نیاز را می توان از داروخانه های معتبر ویا به صورت اینترنتی خریداری کنید.

 

2.مقدار کمی کرم مرطوب کننده

 

که خیلی این مورد ضروری و واجب نمی باشد وفقط برای چسبناک کردن نگین شاید به ان نیاز پیدا کنید تا وقتی که نگین را بر میدارید از دستتان نیوفتد و گم نشود زیرا نگین ها بسیار کوچک هستند و گران قیمت ...

 

3. در مرحله بعد دندان های خود را اماده کنید (مسواک بزنید) و مطمعن باشید که دهان و دندان های خود را کامل شستشو دادین و هیچ اثری از خمیر دندان در بر روی انها نمی باشد.

 

4.اگر قرار است خودتان  کاشت دندان را انجام دهید حتما دست هایتان را با اب و صابون شستشو  و ضدعفونی کنید ویا اگر چنانچه شخص دیگری قرار است برایتان این کا ررا انجام دهد,از تمیز بودن دست هایشان مطمعن باشید.

 

5.دندانی که قصد چسباندن نگین را روی ان دارید در معرض هوا قرار بدهید که کاملا خشک شود وبین دندانتان ولب کناری ان مقداری پنبه (پارچه) بگذارید که دندان کاملا براثر هوا خشک شود این کار را به طور وسواس انجام دهید چون اگه دندان کمی خیس باشد چسب نگین روی دندان نمیچسبد,پس کاملا دندان را خشک کنید.

 

6.به طور معمول چسب هایی که  به همراه نگین دندان داده می شوند دارای یک پالت و اپلیکاتور کوچک هستند که هم زدن چسب را برای شما اسان می کنند(که به طور میانگین 5ثانیه هم زدن کفایت می کند)

 

7.بعد از اغشته شدن چسب با اپلیکاتور به مقدار خیلی کم, ان را روی نقطه ایی از دندان که می خواهید نگین روی ان باشد انتقال دهید.(پس دقت کنید چسبتان زیاد نشود)

 

8.اپلیکاتور را سریع برگردانید و به کرمی که از قبل اماده کردید اغشته نمایید وهم چنین توجه داشته باشید که اپلیکاتور کرمی باید  به سطح غیر مسطح نگین زده شود وبعد انرا روی چسبی که روی دندان است بزنید و فشار دهید و هم زمان به سمت راست و چپ بکشانید و موقعیت نهایی را انتخاب کنید.

 

چند نکته :

 

( این را هم بدانید این مراحل باید خیلی سریع و قبل از اینکه هنوز چسب  نگینتان خشک نشده است ,انجام شود)

 

(برای اینکه پوسیدگی روی دندان رخ ندهد حتما با قلمویی کوچک اطراف نگین را پاک کنید)

 

(برای برداشتن  نگین دندان می توانید به دندان پزشک مراجعه کنید و یا اینکه با استفاده از نخ دندان در خانه خودتان اقدام به برداشتن نگین کنید)

 

(برای اینکه نتیجه ی بهتر و مطلوب تری داشته باشید از فرد دیگری حتما کمک بخواهید)

 

 

 

(اگر کاشت نگین دندان را محکم و اصول شده انجام داده باشید دیگر نباید نگران جدا شدن یا کنده شدن نگین دندان بر اثر مواردی از قبیل خوردن غذا,مسواک زدن ویا شستن دندان و.... باشید)

 

 

 

از جمله ویژگی های روش نگین دندانی و نگین دندان عبارتند از:

 

1. روش کاشت نگین غیرتهاجمی و بدون درد است:

 

                                                                                         

 

  • 2. نگین ها به طور موقت می باشند.
  • .
  • 3.معمولا هیچ نیازی به تراشیدن ویا سوراخ  کردن روی دندان ندارند
  • .
  • .
  • به دندان ها  صدمه جدی وارد  نمی کنند4.
  •  
  • (که تمامی این جنس ها ی مختلف نگین دندانی با استفاده از یک چسب کامپوزیتی متصل میشود ونسبت به روش های قبلی دیگر نیازی به تراشدن دندان نمیباشد)
  • ودر رابطه ی دوام ان باید بگوییم از 6ماه تا حتی 2سال ماندگاری دارد5.

 

                                              .          6.به نگهداری بیشتر نیاز ندارد.

 

7.می توان نگین را در هر زمانی که بخواهید در بیاورید یا تعویض کنید و این کارها تاثیری بر روی مینای دندان ندارند.

 

8.در مسواک زدن مشکلی به وجود نمی اورد، حتی اگربخواهید از مسواک برقی هم می توانید استفاده کنید.

 

9.واین را هم همیشه به یاد داشته باشید  کاشت نگین در دندان در صورتی بی ضرر است که توسط دندان پزشک صورت بگیرد.

 

نگین در مقابل لکه مقاوم می باشد10

 

عوارض کاشت نگین دندان:

 

●        اگر جنس نگین دندان شما بی کیفیت باشد، پس از مدتی از روی دندان کنده می شود ویا حتی ممکن است توسط فرد همراه با غذا بلعیده شود.

 

.

 

·       اگر کاشت نگین دندان توسط دندانپزشک کم‌تجربه، ویا افراد غیر متخصص و یا خود شخص انجام شود، قطعاً  پوسیدگی دندان را به دنبال خواهد داشت   

 

 

 

 افرادی که کاشت نگین دندان را انجام داده باشند , باید همیشه به دقت مسواک بزنند زیرا نگین دندان اگر تمیز نشود تصویر ناپسند و زشتی از جرم در پی خواهد داشت و این تصویر از جرم نیز جالب و مطلوب بنظر نمی اید.

 

 

 

●       اگر دندانپزشک کم‌تجربه و بدون تخصص برای شما کاشت نگین را انجام دهد، ممکن است پس از برداشتن نگین متوجه پوسیدگی‌های زیادی اطراف آن شوید.

 

گاهی اوقات به کار بردن ژل اسید فسفریک برای نصب نگین دندان، به مینای دندان آسیب رسانده و باعث تغییر رنگ آن نیز می شود

 

ویا گاها این مواد منجر به ایجاد ترک های میکروسکوپی در دندان می شود و این ترک های ریز دندان را آسیب پذیر کرده و دندان با کوچکترین فشاری می شکند.

 

●       جنس چسبی که برای کاشت نگین دندان استفاده می‌ شود نیز بسیار پر اهمیت است ، زیرا اگر چسب دارای مواد شیمیایی قوی باشد ممکن است به مینای دندان رسوخ کرده و همانطور که گفته شد ,ترک‌ های میکروسکوپی ایجاد می کند که این ترک‌ ها راه بسیار مناسبی برای ورود باکتری‌ ها به پالپ دندان ها هستند و باعث پوسیدگی عمیق دندان خواهند شد.

 

( پس مهمترین عوارض کاشت نگین دندان، تجمع انواع میکروب ها در زیر این نگین ها می باشد)

 

 

 

یکی دیگر ازعوارض کاشت نگین دندان ، زرد شدن  قسمتی از سطح دندان که در قسمت زیرین نگین دندان می باشد. وهمچنین باید گفته شود شستشوی ناقص دندان می تواند باعث پوسیدگی آن دندانی که نگین دارد بشود.

 

                                    

 

با رعایت چندین نکته زیر می توان عوارض کاشت نگین را به حداقل رساند:

 

1.برای انجام کاشت نگین دندان حتما حتما به دندانپزشک متخصص و مجرب مراجعه کنید.

 

2.اگر قرار است این کار را خودتان انجام دهید از خرید اقلام و مواد بی کیفیت خودداری کنید.و نگین را حتماازیک شرکت سازنده ی مطمئن و تائید شده تهیه نمایید.

 

3.اطراف نگین دندان را با دقت و اهمیت فراوان تمیز کرده و با وسواسی خاص مسواک بزنید

 

4.و این را هم بدانید اگر شما جزع ان دسته از افرادی هستید که دندان های شما جرم زیادی میگیرد حتما قبل از کاشت نگین دندان جرمگیری کنید

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.